boek Bozena van Mierlo_Mijn vader de soldaat_ 2014

 

Een debuutroman van Poolse Bozena van Mierlo, die ze schreef als eerbetoon aan alle Poolse veteranen die in de Tweede Wereldoorlog hebben meegevochten bij de bevrijding van West-Europa.
 
 

 
'Mijn vader de soldaat’ door Bozena van Mierlo-Dulińska

Boekpresentatie en lezing door de auteur
Het eerste exemplaar zal door de auteur worden aangeboden aan Edward Cuber, vice-voorzitter van het Generaal Maczek Museum te Breda.

  • Datum: vrijdag 4 juli 2014
  • Tijd: 16-188 uur
  • Waar: Kamp Amersfoort, Bezoekersgebouw van Kamp Amersfoort, Loes van Overeemlaan 19, 3832 RZ Leusden
  • Aanmelding: o.v.v. 'Boekpresentatie 'Mijn vader de soldaat’, naar elaine.oey@dutch-media.nl

’Mijn vader de soldaat’
Een gevoelige roman over het leven van een Poolse bevrijder van Nederland en Vlaanderen

boek Bozena van Mierlo_Mijn vader de soldaat_ 2014

    320 pagina’s, ISBN: 978 90 443 4351 9, prijs €19,95, uitgever The House of Books

  • Mijn vader de soldaat’ gaat over een verloren episode in de geschiedenis van de Lage Landen tijdens de Tweede Wereldoorlog
  • Het is gebaseerd op historische feiten en speelt in op de actualiteit: bevrijding van Nederland en Vlaanderen door Poolse soldaten
  • Bożena van Mierlo-Dulińska schreef haar debuutroman als eerbetoon aan alle Poolse veteranen die in de Tweede Wereldoorlog hebben meegevochten bij de bevrijding van West-Europa.

Inhoud
Voorjaar 1940. De Tweede Wereldoorlog is in alle hevigheid losgebarsten. Een jonge Pool wordt met zijn familie naar Siberië gedeporteerd. In het najaar van 1942 wordt hij soldaat in het leger van generaal Maczek, dat als onderdeel van de geallieerde strijdkrachten in 1944 Vlaanderen en Zuid-Nederland bevrijdt. Na de oorlog besluit hij terug te keren naar het inmiddels communistische Polen. Zijn leven is voor altijd getekend door de verschrikkingen van de oorlog.

Vijftig jaar later leest Anna het oorlogsdagboek van haar vader. Ze woont inmiddels in Den Haag en heeft het psychisch zwaar. De vraag waarom haar vader haar als kind geen liefde kon geven houdt haar nog altijd bezig. Kan ze hem ooit vergeven? Door een telefoontje uit Schotland komt een groot geheim aan het licht.

Auteur

auteursfoto Bozena van Mierlo

Bożena van Mierlo-Duliṅska komt uit Krakau (Polen) en woont sinds 1977 in Nederland. Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde en werkte als docent Engels, Nederlands en Pools op diverse scholen en instituten. Haar debuutroman 'Mijn vader was soldaat’ schreef ze als eerbetoon aan alle Poolse veteranen die in de Tweede Wereldoorlog hebben meegevochten bij de bevrijding van West-Europa.

Poolse versie
KSIĄŻKA: „Rozbitkowie” powieść o losach żołnierza generała Maczka w Holandii – Debiut pisarski Bożeny van Mierlo

Gepubliceerd op Polonia.NL 30.06.2014 © Polonia.nl
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website