Meeting Lutoslawski 23 -11-2013 100 jaar geleden is Witold Lutosławski geboren. Het jaar 2013 is daarom tot het Lutosławski jaar uitgeroepen.

Het ensemble Arcato Lingua voert in samenwerking met de bariton Arnout Lems en de beeldend kunstenares Magdalena Jesionek een intermediaal project uit dat gewijd is aan Witold Lutosławski.

Ruimtelijkheid, gelaagdheid en een specifieke architectonische constructie vormen gemeenschappelijke componenten in de muziek van Lutosławski en in de schilderkunst van Magdalena Jesionek.

Tijdens het uitvoeren van het Strijkkwartet van Lutosławski zullen architectonische schilderijen van Jesionek geprojecteerd worden; ze zullen een dialoog aangaan met de klanken van het Strijkkwartet.

Het ensemble Arcato Lingua met
Anna Korpalska – viool
Robert Lis – viool
Giles Francis – altviool
Bożena Kopczyńska – cello
zal strijkkwartetten van Witold Lutosławski en Karol Szymanowski uitvoeren, alsook liederen samen met de bariton Arnout Lems in een arrangement voor stem en strijkkwartet.

In zijn inleiding zal de bariton Arnout Lems ingaan op de bijzondere tijd waarin Lutosławski leefde en op de invloed van de Poolse geschiedenis op zijn werk.

23 november 2013 om 20.15 uur
Felix Meritis
Keizersgracht 324, 1016 EZ Amsterdam

Toegang: € 22,50
Korting CJP/student: € 10,-

Kaartverkoop en reservering: www.felix.meritis.nl

Gepubliceerd op Polonia.NL 12.11.2013
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website