Op woensdag 1 december om 16.00 uur zal de buste van Poolse componist Fryderyk Chopin in Schiedam onthuld worden door de Poolse ambassade in het bijzijn van wethouder cultuur Wil Vissers.

Het jaar 2010 staat in het teken van het tweehonderdste geboortejaar van Fryderyk Chopin. Deze Poolse componist en virtuoos pianist uit de romantiek werd geboren op 1 maart 1810 in Zelazowa Wola.

De Poolse ambassade in Nederland organiseert gedurende het Chopinjaar diverse activiteiten. Aan de Nederlandse gemeenten met een Chopinplein is een buste van de componist aangeboden. De gemeenten Culemborg en ook Schiedam vielen in de prijzen.

De buste van Chopin heeft een plek gekregen in Park Groenoord in Schiedam bij de pas aangelegde jeux-de-boules-baan. Er is een kort cultureel programma ingelast op deze locatie. Wij nodigen u van harte uit bij deze gelegenheid aanwezig te zijn.

In de avond kunt u genieten van een Chopinconcert in de Grote Kerk, Lange Kerkstraat 36. Dit concert is gratis te bezoeken en begint om 20.00 uur.

Het concert wordt u aangeboden door de Poolse ambassade en de gemeente Schiedam.

Zie flyer Chopinconcert in Schiedam op 1 dec 2010 (Pdf)

Gepubliceerd op Polonia.NL op 23.11.2010
Uitgever: STEP- Stichting van Poolse Experts in Nederland, lees over ons