Wat verschilt het straatbeeld van Schiedam met dat van Krakau? Wat weten Schiedammers van mensen uit Polen en Tjechië? Hoe leven Bulgaarse jongeren in Schiedam? De expositie ‘Gezien door elkaar ogen’ van SWS Welzijn geeft antwoord op deze en meer vragen.

Vanaf 24 november tot 10 december is de expositie te zien in de Stadswinkel aan het Stadserf 1.

Het wijkwerk van SWS Welzijn startte twee jaar geleden het project ‘Welkom in Oost’. De tentoonstelling ‘Gezien door elkaars ogen’ is hieruit voortgekomen. De expositie op het Stadserf laat zien hoe MOElanders leven en wat hun beleving is van Schiedam en hun thuisland. Het resultaat wordt getoond door middel van foto’s, filmpjes, boeken en voorwerpen.

De feestelijke opening op 24 november as.
Op woensdag 24 november begint de opening om 16.00 uur. Tijdens de opening wordt het logo onthuld en komt Pierre Saraber van het boek ‘Daar zijn de Polen’ spreken.
Iedereen van harte welkom is.

Meer meer informatie, zoals openingstijden, op de website www.swswelzijn.nl.

Gepubliceerd op Polonia.NL op 23.11.2010
Uitgever: STEP- Stichting van Poolse Experts in Nederland, lees over ons