Film „Katyń” Andrzeja Wajdy będzie można obejrzeć w holenderskiej telewizji internetowej Geschiedenis 24 w sobotę 11 września o godz. 22.

filmposter-katyn.jpeg

  • De film Katyn zal op Geschiedenis 24 te zien zijn op zaterdag 11 september om 22:00.

En heel bijzonder: zaterdag 11 september om 22:00 zendt Geschiedenis 24 de Poolse speelfilm Katyń uit. In 2007 genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige speelfilm en niet eerder op de Nederlandse televisie vertoond.

Katyń (Andrzej Wajda, 2007, 118 min)
Op feiten gebaseerd oorlogsdrama van Andrzej Wajda. Met oa Andrzej Chyra, Maja Ostaszewska en Artur Zmijewski. In september 1939 vallen nazi-Duitsland én de Sovjet-Unie Polen binnen. Hitler en Stalin hebben, in hun Molotov-Ribbentroppact, het land broederlijk verdeeld. In korte tijd verdwijnen ruim 15.000 Poolse officieren en intellectuelen.

De film vertelt het verhaal van de massamoord op duizenden Poolse officieren en burgers in het Russische dorpje Katyń in 1940. Vanuit het perspectief van de vrouwen, moeders en dochters van de geëxecuteerde soldaten ontrafelt zich een drama dat lange tijd is verzwegen in Rusland. Met Engelse ondertiteling.

Geschiedenis 24

Gepubliceerd op Polonia.NL op 04.09.2010
Uitgever: STEP- Stichting van Poolse Experts in Nederland, lees over ons