Op 9 mei as. opent een nieuwe tentoonstelling in Ars Aemula Naturae met recent werk van Poolse kunstenares Eliza Kopeć.

img_2347-small.JPG

Eliza Kopeć tijdens de opening van tentoonstelling in Drachten 08.06.2008, fot. M. Bos-Karczewska

  • De opening van de expositie vindt plaats op zondag 9 mei om 17.00 uur en wordt verricht door Jan Verhoeven.
  • Muziek wordt verzorgd door Max van den Oever.

Het is een gevarieerde expositie. Eliza Kopec laat o.a. haar conceptuele werk zien: schilderijen en objecten. De basis van deze werken wordt gevormd door een concreet idee waarna het proces van het maken niet verstoord wordt door welke ingeving dan ook. Het toeval is wel een belangrijke factor van het werk maar allen in de fase van het uitwerken van het basisconcept.

Ze speelt ernstig met een strakke losheid, waardoor haar werk blijft verrassen”, schreef de kunstrecensente van Leeuwarder Courant Susan van den Berg n.a.v. solo-expositie van Kopec in EM-galerie in Drachten in 2008.

Eliza Kopeć (geboren in Warschau in 1960) is in 1988 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en sindsdien woont en werkt zij in Nederland. 

Kopeć maakt abstracte schilderijen en reliëfs die gekenmerkt worden door hun regelmaat en geometrie. Door eenvoud en herhaling bouwt ze haar beelden op. Ze wil een universeel ‘beeld’ maken. Zij kiest voor geometrische vormen omdat deze zekere objectiviteit bezitten en geen associaties met de zichtbare werkelijkheid oproepen. Boven dit alles streeft ze naar schoonheid.

uitnodiging-solo-ars-mei-2010.gifclick op de foto om te vergroten

  • De expositie duurt tot en met 30 mei.
  • plaats:  Ars Aemula Natura, Leiden
  • Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur.

LINKS

Gepubliceerd op Polonia.NL op 05.05.2010
Uitgever: STEP- Stichting van Poolse Experts in Nederland, lees over ons