Polen in de polder – de Poolse gemeenschap in Aalsmeer
Waarnemen is een belangrijk element in het reportagewerk van fotografe Liesbeth Dingemans. Ze is oprecht geïnteresseerd in haar onderwerpen. Zo was zij nieuwsgierig naar de grote Poolse gemeenschap in Aalsmeer: hoe leven zij, wat beweegt hen, waar werken zij en waar komen ze vandaan. Het resultaat is een serie foto’s die een blik achter de schermen geeft.

Maria Diduch – aquarellen en papierobjecten

maria_diduch-wince.jpg
Het oeuvre van de Poolse Maria Diduch omvat schilderijen en grafiek, maar ook objecten en installaties. Binnen deze veelzijdigheid heeft Maria Diduch in haar papierwerken de essentie gevonden. In plaats van gebruikelijk te schilderen of te tekenen op papier, schildert ze met papier; het papierscheppen en het schilderen vallen samen met het zelfde proces. Aan de papierpulp worden pigmenten en resten van stengels, vezels, zaden, etc toegevoegd. De voorstelling die zij op deze wijze laat ontstaan zit na het drogen en persen letterlijk in het papier. Maria Diduch exposeert regelmatig in veel verschillende landen en haar werken maken deel uit van de collecties van meerdere musea.

Het Oude Raadhuis
Dorpsstraat 9
1431 CA Aalsmeer
tel. 0297-344318
toegang gratis
Openingstijden: donderdag t/m zondag 14.00 – 17.00 uur
Opening 21 feb 2009 16.00 uur

Zie: website KCA

Gepubliceerd op Polonia.NL 18.02.2009