book_cover-front1-small.JPG

Zakelijk Pools voor Nederlanders, Thematische Woordenschat – het boek is een handig naslagwerk voor op de werkvloer en kan gebruikt worden voor zelfstudie, maar ook in elke cursus waarin de zakelijke woordenschat aan de orde komt.

Het boek bestaat uit thematische woordenlijsten, variërend van beroepen en de dagen van de week tot tijdsaanduidingen en termen die bij sollicitaties en in vacatures worden gebruikt. Maar ook treft u voorbeelden aan van arbeidsovereenkomsten en vacatures. En het bevat bovendien een aantal oefeningen om u het Pools eigen te maken.

Een belangrijk onderdeel van het boek vormen de voorbeelden van arbeidsovereenkomsten en vacatures. Hierin komen de woorden uit de woordenschatlijsten terug in verschillende contexten. Het boek bevat daarnaast ook uitleg in het Pools van verschillende Nederlandse concepten zoals secundaire arbeidsvoorwaarden.

Zakelijk Pools voor Nederlanders, Thematische Woordenschat is geschreven door Beata Bruggeman-Sękowska. Zij is universitair docente, beëdigd vertaalster Engels, Pools en Nederlands, en journaliste. In 2004 richtte zij Communications-Unlimited op.

Het boek is voor 19,95 euro verkrijgbaar bij de betere boekhandel, www.bol.com, www.bruna.nl of direct via www.communications-unlimited.nl .

Lees ook:
Blijf concurrentie voor – spreek Pools
Nie tylko dla Holendra

Gepubliceerd op Polonia.NL 05.06.2008