26.06.08 Zobacz nasze zdjęcia z koncertów AMJ w Holandii

ania-vrije-geluiden.jpg

Anna Maria Jopek została zaproszona do jednych z najlepszych programów muzycznych w holenderskiej telewizji. W sobotę 31 maja 2008 (godz. 9.00) na kanale NED 1 będzie można zobaczyć program Vrije Geluiden (pol. „Wolne dźwięki”), który będzie w całości poświęcony Annie Marii Jopek (powtórka 8.06.08, godz.10.30).

Program ten promuje artystów najwyższej klasy reprezentujących zarówno tzw. World Music, jazz czy klasykę. Ania zaśpiewa w sali Bimhuis – jednej z najlepszych sal, w której odbywają się koncerty jazzowe w Amsterdam (gośćmi tu byli m.in. Ahmad Jamal Trio czy Keith Jarrett).

Telewizja program „Vrije Geluiden” wywiad z Anną Marią Jopek:
sobota 31 maja 2008 o godz. 9.00, NED 1
powtórka programu w niedzielę 8 czerwca 2008 o godz. 10.30, NED 1.

zobacz program

KONCERTY 22 i 24 czerwca

W czerwcu AMJ powróci do Holandii, aby zagrać dwa koncerty 22.06. w Amsterdamie i 24.06. w Zaandam.

KONCERTY
22 czerwca 2008, Amsterdam
Ijazz Festival nad rzeką Ij w stolicy
OceanDiva, mainstage Ijazz festival – to pływający podium-statek zobacz, dojazd przy dokach NSDM zobacz
WSTĘP WOLNY
Godzina 16.30-17.30

lub słuchaj Radia Arrow Jazz

Strony Ijazz festiwalu

24 czerwca 2008 o godz.20.15
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam
Zaantheater: 075 – 6555 345
Sprzedaż i rezerwacja biletów: www.zaantheater.nl

Nederlands debuut van Poolse megaster Anna Maria Jopek

Programma Vrije Geluiden met het optreden van Anna Maria Jopek op zaterdag 31 mei 2008 om 9.00 uur NED 1, herhaling zondag 8 juni om 10.30 uur, NED 1.
bekijk de uitzending

KONCERTEN
Ijazz Festival, 22 juni 2008 (www.ijazz.nl)
Ocean Diva, mainstage Ijazz festival, Amsterdam
tijd: 16.30-17.30
zie ijazzfestival
routebeschrijving

24 juni 2008 om 20.15 uur
Zaantheater, Zaandam
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam
www.zaantheater.nl
prijs: 26,50 euro

ANNA MARIA JOPEK “is een uitstekende muzikante, even origineel als Bjork. Het amper dertig seconden durende fragment van haar nummer “Zwarte Woorden” bevatte de mooiste klanken die ik sedert lange tijd hoorde…” – zo vatte Pat Metheny, een van de grootste artiesten van onze tijd, die vijftien maal een Grammy Award won, zijn waardering voor Anna Maria Jopek samen. Voor hun gezamenlijke plaat “Upojenie”, die in 2002 uitkwam, kregen zij op de dag van de première reeds een gouden plaat en een maand later werd dat platina. Een jaar later, met 120.000 verkochte exemplaren in Polen, wacht deze CD nu op haar wereldpremière. In 2007 kwam haar nieuwste CD “ID” uit.

Anna Maria Jopek werd tientallen keren bekroond met allerlei prijzen (de Fryderyk, de Victor, de Prometeus, enz…). Zij is enorm actief en, gemotiveerd door haar succes, denkt zij maar aan één ding: muziek. Vijf jaar na haar platendebuut blikt Anna Maria Jopek terug op datgene wat zij totnogtoe verwezenlijkte met een buitengewoon project: de concertplaat “Farat”, uitgebracht op CD en DVD. In plaats van een klassieke verzamel-CD in de stijl van “The best of” stelt AMJ hernieuwde versies van haar mooiste nummers voor en zij doet dit in het beste gezelschap, o.a. van Leszek Możdżer en Mino Cinelu, de fenomenale percussionist wiens naam jarenlang verbonden was met Sting en Miles Davis.

Wie ooit een concert van Anna Maria Jopek bijwoonde weet hoe haar nummers tot leven komen voor een live publiek en hoe hun rijke veelzijdigheid en creatieve energie daarbij tot hun recht komen.
Marcin Kydryński

Lees artikel in het Noordhollands Dagblad „Nederlands debuut van Poolse megaster Jopek”

Anna Maria Jopek official web site

opublikowane w portalu Polonia.NL 14.05.2008, ostatnia 26.06.2008