Akcja portalu „Spotkajmy się na koncercie Szymanowskiego” wystąpi pianistka Reinild Mees, jej płyta z pieśniami Szymanowskiego zdobyła Fryderyka 2004 / SPECJALNA ZNIŻKA dla Polaków >>

Solistami są Claudia Barainsky, światowej sławy sopranistka, i młody, bardzo utalentowany holenderski tenor Pascal Pittie oraz holenderska pianistka – Reinild Mees, laureatka nagrody im. Karola Szymanowskiego. Pianistka była inicjatorką wydania czteropłytowego albumu z pieśniami Szymanowskiego na fortepian i głos – nagrodzonego najważniejszą polską nagrodą fonograficzną, Fryderykiem 2004.

SPECJALNA OFERTA dla Polaków: Z okazji 125 rocznicy
urodzin Karola Szymanowskiego holenderska Fundacja Pieśni XX Wieku,
organizuje cykl 3 koncertów poświęconych kompozytorowi.

Haga, Rotterdam:
wstęp normalnie 25 euro – zniżka 20 euro, a w Amsterdamie zamiast 28 euro – 23 euro za podaniem w kasie nazwy STEP.

Niedziela 2 grudnia 2007 godz.  14.30   HAGA                Theater Diligentia
Piątek 7 grudnia 2007
godz.  20.15   ROTTERDAM      De Doelen
Niedziela 9 grudnia 2007
godz.  20.15   AMSTERDAM      Concertgebouw

Claudia Barainsky (sopran), Pascal Pittie (tenor), Reinild Mees (fortepian), Serge van Veggel (reżyseria).
Szczegółowe informacje na stronie internetowej: www.20ste-eeuwselied.nl

Ter gelegenheid van Szymanowski’s 125ste geboortejaar (en 70ste sterfjaar) drie uitvoeringen in: Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.

EEN SPROOKJE VOORBIJ – ’Songs of the Fairy Princess’

Een man en vrouw verlangen intens naar elkaar. Maar ze vluchten weg voor de ander en voor zichzelf. Volg ze in een intrigerend, geënsceneerd
liedprogramma met muziek van Karol Szymanowski, onder meer zijn tot de verbeelding sprekende 'Songs of the Fairy Princess’.

Claudia Barainsky sopraan
Pascal Pittie tenor
Reinild Mees piano
Serge van Veggel regie

Zondag 2 december 14.30 uur   DEN HAAG
Diligentia
tel. 0900 – 4104 104
Vrijdag 7 december 20.15 uur   ROTTERDAM De Doelen           tel. 010 – 217 17 17
Zondag 9 december 20.15 uur   AMSTERDAM Concertgebouw   tel. 020 – 671 83 45

Meer informatie: www.20ste-eeuwselied.nl

De sopraan Claudia Barainsky werd geboren in Berlijn en studeerde daar aan de Hogeschool voor de Kunsten bij Ingrid Figur, Dietrich Fischer-Dieskau en Aribert Reimann,. In 1994 debuteerde zij in de titelrol van Reimann’s Melusine bij de Staatsopera van Dresden. Sindsdien zong zij bij de operahuizen in Amsterdam, Avignon, Berlijn, Brussel, Keulen, Hamburg, Leipzig, Müncen, Stuttgart en Tokio. Ook trad zij op bij de Bayreuther en Salzburger Festspiele, waar zij onder andere Pamina in Die Zauberflöte, Konstanze in Die Entführung aus dem Serail, Blonde in Hyperion, Musetta in La Bohème, Woglinde in Der Ring des Nibelungen en de titelrol in Berg’s Lulu vertolkte.

De Limburgse tenor Pascal Pittie begon zijn zangstudie aan de zogenaamde VOCO opleiding aan het Jeanne d’Arc College te Maastricht waar hij les kreeg van Ingrid Kappelle. Hij vervolgde zijn studie aan het conservatorium van Maastricht bij Mya Besselink en behaalde er de diploma’s eerste fase zang, tweede fase zang en operaklas met onderscheiding. Pascal Pittie verleent regelmatig medewerking aan oratoria in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Zo zong hij onder andere de solopartijen in Die Jahreszeiten en Die Schöpfung (Haydn), Oratorium de Noël (Saint Saëns), Matthäus en Johannes Passion (Bach), Psalmus Hungaricus (Kodály), Abraham and Isaac, Serenade en War Requiem (Britten). Hij werkt samen met dirigenten als Ed Spanjaard, Gabriele Bellini, Edo de Waart, Hartmut Haenchen, Ingo Metzmacher en Yakov Kreizberg, met orkesten als het Limburgs Symphonie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest, Het Gelders Orkest, Het orkest van het Oosten en het Ensemble Köln.

De Nederlandse pianiste Reinild Mees concentreerde zich – na haar opleiding bij Gérard van Blerk, Noël Lee en Malcolm Frager – op het begeleiden van zangers en instrumentalisten in recitals. Ze treedt veelvuldig op, ook in radio- en televisie-uitzendingen. Naast het begeleiden van masterclasses van zangers als Elisabeth Schwarzkopf, Irmgard Seefried, Grace Bumbry en Galina Vishnyevskaya speelde ze ook vaak als begeleidster bij internationale competities. Als vocal coach gaf Reinild Mees les op het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium, het Europese Centrum voor Opera en Vocale muziek te Gent, de Opera Studio Nederland en aan de faculteit muziek van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Voor de Complete Songs of Karol Szymanowski kreeg zij de Szymanowski Award, de Fryderyk Award en een onderscheiding van de Poolse minister van cultuur uitgereikt. In 1998 richtte de pianiste de Stichting Het 20ste-eeuwse Lied op, om het vocale oeuvre van “vergeten” liedcomponisten uit de vorige eeuw weer onder de aandacht te brengen. Als artistiek leider van deze stichting stelt zij programma’s samen onder de titel SPOTLIGHTS.

Na jarenlange ervaring in het management van de concertwereld legt Serge van Veggel (1975) zich vanaf 2007 toe op het regievak. In 2007 is hij
regieassistent en voorstellingsleider van de opera Reigen bij de
Operastudio Nederland in Amsterdam, onder regie van Harry
Kupfer, een van de nestors van de operaregie.

gepubliceerd op Polonia.NL op 30.11.2007