Vanaf 12 september 2004 toont het Bonnefantenmuseum te Maastricht de tentoonstelling 'Pawel & Vincent’ die georganiseerd wordt naar aanleiding van The Vincent 2004.


De Poolse kunstenaar Pawel Althamer is de winnaar derde editie van The Vincent van Gogh Biannual Award for Contemporary Art in Europe.

De tentoonstelling is opgebouwd rondom de drie belangrijkste activiteiten van de Poolse kunstenaar Pawel Althamer (1967, Warschau). Te zien zijn een compleet overzicht van zijn ambachtelijke sculpturen en een video-installatie bestaande uit acht portretten van de kunstenaar.

Het derde onderdeel van de tentoonstelling is een tiendaagse workshop, voorafgaand aan de prijsuitreiking en opening, waarvan de resultaten in de tentoonstelling worden opgenomen. Tijdens deze workshop, getiteld Blokers, zullen tien jongens in de leeftijd van 14-15 jaar uit de troosteloze suburbs van Warschau -waaronder twee zoons van Althamer – op hún manier verslag doen van een verblijf in 'het paradijs’, zoals Althamer niet zonder ironie de Zuidelijkste stad van Nederland karakteriseert.

Who is Pawel Althamer?
Meer info
More about exposition in English

gepubliceerd op Polonia.NL 09.09.2004