PLAKAT Zdolna Polonia 
De talentenjacht maakt Pools talent zichtbaar

 
 
 
 
 
 
 

Op zaterdag 16 mei vindt de eerste Poolse talentenjacht in Nederland plaats. Uit in totaal 19 Poolse podiumtalenten zijn door het publiek zes finalisten gekozen die op zaterdag 16 mei in Dordrecht zullen strijden voor de 1e, 2e en 3e plaats.

PLAKAT Zdolna Polonia

De talentenjacht maakt Pools talent zichtbaar
Veel Poolse migranten zijn overgekwalificeerd voor hun werk (80-90%) en hebben een vakopleiding op veelal MBO (>70%) maar ook op HBO en WO niveau (25-40%). Ze zijn gemiddeld hoger opgeleid dan niet EU-migranten en vaak zelfs beter opgeleid dan de plaatselijke bevolking. Ondanks de aanwezigheid van al dit talent in Nederland, blijkt dat het talent niet wordt gezien en gebruikt. Polen met dubbele masters in de techniek staan asperges te steken in plaats van dat hun talent wordt ingezet om moeilijk of niet in te vullen vacatures in te vullen.

De talentjacht geeft Polen een podium
Daar waar veel mensen dachten dat er zich bijna geen kandidaten zouden aanmelden voor deze talentenjacht, waren er 19 inschrijvingen. De 6 kandidaten met de meeste stemmen van het publiek zijn de finalisten op 16 mei in Dordrecht. De jury bestaat uit Martijn Krale (Van de Poolse-Nederlandse band Frühstuck, Otto van Veen (honorair Consul kunst en Cultuur van de Poolse ambassade, Henryk Gajewski (Kunstenaar en Filmproducent en winnaar van de Poolse Oscar) en Ewa ‘Pepper’ Górzyńska (professioneel Violiste).

De zes finalisten
Er zijn bijna 8.000 stemmen uitgebracht op de filmpjes op Youtube en uit al die stemmen zijn de zes kandidaten met de meeste stemmen gekozen die zich als finalisten zullen presenteren op zaterdag 16 mei. Dit zijn de zes finalisten:

1) HolaBand – Łukasz Eckert i Krzysztof Gregorczyk – 951 stemmen uit Waddinxveen en Diemen
2) Sylwia Witt (Mary Syll) – 893 stemmen uit Dordrecht
3) Michał Lipiński – 880 stemmen uit Venlo
4) Justyna Dorota Klimek – 825 stemmen uit Vlaardingen
5) Eryk Zawadzki – 785 stemmen uit Honselersdijk
6) Dominika Zawada – 770 stemmen uit Amsterdam

De 1e prijs is een geheel verzorgd weekend naar Parijs voor twee personen.

De avond start om 18.00 uur en duurt tot 01.30 uur. Onderdelen zijn o.a. de finale, een exclusieve Poolse BBQ en een Danceparty. Het adres is stadion FC Dordrecht, Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht.
Kaarten zijn te koop via de site www.zdolnapolonia.nl

Gepubliceerd op Polonia.NL 28.04.2014 © Polonia.nl
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter