POlen

 

Met het aantreden van Donald Tusk als voorzitter van de Europese Raad zal het belang van het Pools nog toenemen

 
 
 


Vanaf het academiejaar 2015-2016 start de KU Leuven Campus Brussel met Pools binnen de opleiding toegepaste taalkunde. Daardoor wordt het voor studenten mogelijk om Pools te studeren in combinatie met Nederlands (op moedertaalniveau) en een andere Europese taal (Engels, Frans of Duits).

In België is er geen enkele andere instelling waar die talencombinaties aangeboden worden.

POlen

Start in september 2015
In september 2015 starten de eerste studenten in de optie Pools. Daarna wordt elk jaar een bijkomend jaar toegevoegd, zodat vanaf academiejaar 2017-2018 een volledige bachelor van drie jaar aangeboden wordt. Na het doorlopen van de bachelor toegepaste taalkunde met optie Pools kunnen studenten vanaf september 2018 ook doorstromen naar de masters in het vertalen, het tolken en de meertalige communicatie, waarin ook een optie Pools wordt georganiseerd.

Samenwerken met Poolse universiteiten
Om de nieuwe opleiding een sterke dynamiek te geven, zal de Faculteit Letteren samenwerken met verschillende Poolse universiteiten. Voor toegepaste taalkunde zijn er reeds goede contacten met de grote vakgroepen neerlandistiek aan de universiteiten van Wrocław, Lublin en Poznań.

In Brussel
Door Pools aan te bieden in de Brusselse variant van toegepaste taalkunde maakt de KU Leuven gebruik van opportuniteiten die de internationale grootstad Brussel te bieden heeft. Polen is in 2004 toegetreden tot de Europese Unie, wat op vele vlakken voelbaar is. Met het aantreden van Donald Tusk als voorzitter van de Europese Raad zal het belang van het Pools nog toenemen.

Ook de arbeidsmarkt voor vertalers, tolken en communicatiespecialisten met Pools in het pakket zal ongetwijfeld blijven groeien, dankzij de sterke Poolse economie en de verdere integratie van de Oost-Europese lidstaten in de EU. Verder is Pools een taal geworden met een sterke aanwezigheid in Brussel. Met het aanbod Pools op de Campus Brussel speelt de KU Leuven in op deze groeiende noden en kunnen alumni met een gedegen kennis van de taal en cultuur op de arbeidsmarkt aan de slag.

Onze felicitaties KU Leuven! Zeer verstandig. In Nederland wordt de enige studie Pools aan de UvA wegbezuinigd.
redactie Polonia.nl

Gepubliceerd op Polonia.NL 03.12.2014 © Polonia.nl
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter