Omslag boek over Polen door Alonso en Papot, dec. 2014

 

Het eerste boek over Polen sinds jaren! De verhalen bieden een inkijkje in het nieuwe Polen

 
 
 
 
 

Twee Polen-deskundigen, Stéphane Alonso (onder andere EU-correspondent voor NRC Handelsblad) en Thijs Papôt (voormalig EU-correspondent voor de Wereldomroep) schreven negentien verhalen over Polen. Het levert een boek op, getiteld 'En nog is Polen niet verloren. Verhalen uit het hart van Europa’.

Aan de hand van grote en alledaagse thema’s schetsen twee oud-correspondenten deze Poolse lente, met alle groeistuipen die daarbij horen. Hoe het land leeft met zijn beladen geschiedenis, hoe kerk en vakbond gezag verloren, hoe de Polen steggelen over het communistisch verleden en omgaan met nieuwe welvaart. De verhalen bieden een inkijkje in het nieuwe Polen en vormen een aansporing tot nadere kennismaking. Want Polen is een land dat het verdient om ontdekt te worden.

Polen in Europa
Slechts een halve dag rijden van de Nederlandse grens, maar nog altijd onbekend en onbemind: Polen is misschien wel het best bewaarde geheim van Europa. Ondanks het lidmaatschap van de Europese Unie en de komst van Poolse arbeidsmigranten naar Nederland, worstelt het land met een imago van drinkebroers, hangsnorren en conservatieve katholieken. Maar wie Polen bezoekt, wordt getroffen door de dynamiek van verandering en optimisme. Niet voor niets is het land, na eeuwenlange tegenslag, hard bezig zijn positie in het hart van Europa te heroveren.

 

Omslag boek over Polen door Alonso en Papot, dec. 2014

titel: 'En nog is Polen niet verloren. Verhalen uit het hart van Europa’
auteurs: Stéphane Alonso en Thijs Papôt
ISBN: 978-90-72247-67-4
Prijs: € 15
uitgeverij: Douane- bestel online
verschenen: 28-11-2014

Gepubliceerd op Polonia.NL 30.11.2014 © Polonia.nl
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter