Polowanie (Hunting), Paulina Olowska in Stedelijk, Amsterdam

 

Het Stedelijk Museum toont de eerste museale solotentoonstelling in Nederland van Paulina Ołowska (Gdansk, Polen, 1976).
 

 

 
Ołowska werd hier in 2004 geïntroduceerd in het Stedelijk Museum CS. Inmiddels is zij uitgegroeid tot een van de meest interessante kunstenaars van haar generatie.

De tentoonstelling Au Bonheur des Dames toont schilderijen, collages en neonwerken in een theatrale setting. In de twee aangrenzende zalen zijn het project Café Bar (2011) te zien, en de Accidental Collages die Ołowska maakte voor de tentoonstelling Time and Again in het Stedelijk Museum CS (2004). Inspiratiebron was een serie educatieve kaarten van Kazimir Malevich uit de collectie van het Stedelijk. Ołowska combineerde foto’s van zichzelf en haar vrienden met historisch beeldmateriaal van kunstwerken, architectuur en mode.

“Ołowska heeft een unieke stem in de actuele kunst, onder meer door de verbinding die zij legt tussen mode, kunst en feminisme, en door de alternatieven die zij aandraagt voor de rol die beeldende kunst en vormgeving kunnen spelen in onze samenleving.”
(Leontine Coelewij, curator)

Meer  op website SM

Gepubliceerd op Polonia.NL 30.09.2013
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website