Eye Filmmuseum in Amsterdam
Wat zijn de overeenkomsten tussen de camera, de computer en de piano?
Lezing-symfonie en multidisciplinair spektakel in het filmmuseum Eye in Amsterdam

 

 

In de E*Cinema performance ‘Black Box Stories’ presenteren Pawel Pokutycki (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) en architect/componist Sebastian Janusz op 25 juni om 19.15 in EYE een lezing-symfonie en een multidisciplinair spektakel.

Zij doen dit aan de hand van korte beeldfragmenten en een experimentele live performance op piano, pianola, speelgoedpiano en computer.

Pawel Pokutycki illustreert de impact van mysterieuze black boxes (camera’s, computers en piano’s) op onze hedendaagse cultuur, aan de hand van fragmenten van videokunst, found footage en interactieve visuals.
Sebastian Janusz geeft daarbij een live performance op piano, pianola, speelgoedpiano en computer. De filmzaal verandert in een audiovisuele zwarte doos, met alle ruimte voor een vreemde, denkbeeldige botsing die plaatsvindt tijdens een reis van het verleden naar de toekomst van film, muziek en technologie.

Flyer 25-6 blackbox

Datum: 25.06.2013
Tijd: 19.15 uur
Waar: EYE, IJpromenade 1, Amsterdam
Toegang: 9,50 euro

Pawel Pokutycki is docent interactieve media aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en medeoprichter en redacteur van Illustration Daily platform. Sebastian Janusz is architect (bij bureau OMA), componist en pianist.

LINK Eyefilm.nl

Exploring the Black Box: Pawel Pokutycki at TEDxHanzeUniversity

Gepubliceerd op Polonia.NL 19.06.2013
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website