Mria Diduch - Steenrode_jurken
 
In het kader van ‘Mode Biennale Arnhem’ laat Poolse kunstenares Maria Diduch papierkunst objecten zien geïnspireerd op mode, zoals een installatie van jurken.
 

 

 

Wanneer: 31.05-27.07.2013 (vernissage zo 02 juni, 15 u)
Waar: galerie 'Van leuke mensen’, Paul Krugerstraat 4 in Arnhem

Maria Diduch "Modesign in Paper-art" in Arnhem juni 2013
Maria Diduch, 1947, heeft haar opleiding genoten in de jaren 1967-73 op de kunstacademie van Lodz, Polen. Zij heeft in 1973 haar diploma cum laude behaald in de schilderkunst, modeontwerp en sieradenontwerp. Sindsdien heeft zij zich gespecialiseerd in het vervaardigen van objecten uit papierpulp.

Ze woont en werkt al veertig jaar in Nederland en heeft haar atelier in Huissen. De inspiratie voor haar driedimensionale werken vindt zijn oorsprong in het modeontwerp. Zij schept haar werk uit natte papierpulp, dat gecombineerd en geïntegreerd wordt met andere materialen, zoals textiel. Daaruit worden objecten vervaardigd in de vorm van kledingstukken of accessoires als tassen en schoenen.

Haar werk is op diverse internationale exposities en wedstrijden erkend en geprezen. Haar grootste succes is het ontvangen van de Grand Prix uit handen van Koningin Fabiola op de Internationale Kantbiënnale in Brussel in 2002 voor het werk „De Tederheid van het Bestaan”.

Gepubliceerd op Polonia.NL 31.05.2013
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website