Voorstelling voor kinderen
Spektakl dla dzieci
 
 

 

  • datum/ kiedy: zondag 25 november, 14.30 uur / niedziela 25 listopada godz. 14.30
  • waar/ gdzie: Laaktheater, Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  • leeftijd / wiek: 7+
  • prijs/ cena: 5 euro

Voorstelling in het Pools met Nederlandse vertaling

‘Met de Locomotief door…’ is een magische reis door de Poolse kinderliteratuur.

Wij kennen natuurlijk Annie M.G. Schmidt, maar wat lezen Poolse kinderen eigenlijk? De Locomotief is een initiatief van de Poolse amateurtheatergroep teatrZIM en bestaat uit Marta Bujnowicz-Widerska, Sylwia Zuza Kamińska en Izabela Kotik-Łukasz.

Zij nemen ons mee op reis door de sprookjesachtige wereld van de Poolse kinderliteratuur. Stap maar op in De Locomotief en ga mee de wereld van de verloren bril van de heer Hilary. Onderweg komen we Paweł en Gaweł tegen, wandelen we samen met de jonge Grześ door een prachtig Pools dorpje en komen we erachter waar Stefek Burczymucha zo bang voor is. We rijden door en vinden het geheimzinnige meer terug waar de Gouden Eend zwemt. De eend heeft een grote geheim. Maar wat is haar geheim? Kom naar Laaktheater om het te ontdekken!

Spektakl “Z Lokomotywą przez…” to magiczna podróż w świat polskiej literatury dziecięcej.

Podróż, w trakcie której odwiedzimy miejsca niezwykłe. Prosto z pędzącej lokomotywy wskoczymy do świata baśni, w którym spotkamy Pawła i Gawła, przespacerujemy się z Grzesiem przez piękną polską wieś, Panu Hilaremu pomożemy odnaleźć jego okulary i dowiemy się w końcu czego naprawdę boi się Stefek Burczymucha. Na zakończenie naszej podróży zatrzymamy się w Warszawie, by zawitać do starego zamku Ostrogskich. Legenda głosi, iż w podziemiach tego zamku jest jezioro, po którym pływa Złota Kaczka. Kryje ona pewną tajemnicę.

Jaką? Przyjdźcie, a dowiecie się sami.

 

  Gepubliceerd op Polonia.NL 15.11.2012
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland, lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website