De Haagse wethouder Marnix Norder (Integratie, PvdA) opent maandag in het Museon de expositie: De Polen – onze buren. De tentoonstelling biedt door middel van foto’s en filmpjes een inzicht in de achtergrond van de Polen die in Nederland wonen en werken.
Museon 3 april – 11 november 20112

Aanbevolen – Polecamy: Wystawa 'Polacy, nasi sąsiedzi’ w Museon w Hadze

Museon: De Polen – onze buren – 'Polacy, nasi sąsiedzi’ 03.04.  – 11.11.2012

In een interview hoopt de wethouder Norder dat het evenement de Poolse gemeenschap eens op een positieve manier belicht. ,,Veel Polen voelen zich de laatste tijd onterecht minder welkom in Nederland”, stelt Norder. ,,Het stigmatiseren, bijvoorbeeld door middel van het Polenmeldpunt van Geert Wilders, irriteert mij mateloos.” Lees het interview

Bij de opening zijn onder meer de vertegenwoordigers van Poolse ambassade en van de Poolse gemeenschap aanwezig.

Den Haag kent met 30.000 Polen een van de grootste Poolse gemeenschappen van Nederland. De gemeenteraad nam eerder met een motie ook al stelling tegen het omstreden meldpunt voor overlast door Oost-Europeanen dat de PVV heeft geopend. Lees meer

 

Link

www.museon.nl

Gepubliceerd op Polonia.NL 02.03.2012
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website