Hoe dien ik een klacht in bij de Nationale ombudsman? Een verhaal over een klacht van een Pool

De Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer schrijft in een column in De Telegraaf over een Pool die zich beklachte over de gemeente Amstelveen over de naam van zijn dochter. De gemeente wilde dat zijn dochter dezelfde achternaam moest krijgen als hij, endigend op –cki. Uiteindelijk diende hij een klacht bij de Nationale Ombudsman.  lees

De Nationale ombudsman behandelt klachten over de overheid.

U heeft er recht op dat de overheid u eerlijk behandelt. Maar als dat niet lukt? Dan kunt u terecht bij de Nationale ombudsman. De Nationale ombudsman kan klachten behandelen over bijna alle overheidsinstanties. Bijvoorbeeld over de belastingdienst, ministeries, waterschappen, provincies, het UWV, de politie en gemeenten. U kunt een beroep doen op de Nationale ombudsman als u bijvoorbeeld geen antwoord krijgt op uw brief, als u vindt dat de afhandeling van uw zaak veel te lang duurt of als u vindt dat de overheid zich in uw geval niet aan de wettelijke voorschriften houdt. Bij klachten van financiele aard kunt u denken aan problemen met huur-, zorg- of kinderopvangtoeslag, het te laat uitbetalen van een uitkering, studiefinanciering of niet uitbetaalde alimentatie.

Wilt u weten of u met uw klacht terecht kunt bij de Nationale ombudsman? Bel dan (gratis) 0800 33 55555 of kijk op de website www.nationaleombudsman.nl  ( in English here)

  • Hoe dien ik een klacht in bij de Nationale ombudsman? lees meer

Alex Brenninkmeijer (1951) is sinds oktober 2005 de Nationale ombudsman. Lees meer

Gepubliceerd op Polonia.NL 02.04.2012
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website