Serdecznie gratulacje
Serdecznie gratuluję przytomności i działań po uruchomieniu przez PVV anty-wschodnioeuropejskiej strony internetowej. W szczególności, pragnę z całego serca pogratulować i podziękować pani Małgorzacie Bos-Karczewskiej za mądrą obecność w prasie holenderskiej. Wierzę, że zaoferowała dokładnie to, czego społeczność Polska i szerzej – wschodnioeuropejska dzisiaj potrzebuje: pozytywnych głosów w prasie.

Musimy otworzyć oczy społeczeństwa niderlandzkiego na fakt, że Polacy, jak każdy inny naród, jest bogaty w swej różnorodności, dumny ze swych osiągnięć i skłonny pracować nad problemami. Warto pamiętać, że zmagamy się nie tylko z jednym politykiem czy partią, ale z kilkoma miesiącami różnego typu negatywnego oddziaływania na opinię społeczną.

Obecnie szukam sposobu, żeby zaangażować się w pracę nad postrzeganiem przez Holendrów Polaków. Próbuję skłonić swojego pracodawcę, firmę, która zdobyła za 2011 tytuł Expat Employer of the Year, do konkretnych działań, np. kontaktów z prasą.

pozdrawiam, Michał

Mea culpa
Via deze weg doe ik een dringende oproep aan al mijn vrienden, buren, vage kennissen, collega’s van het werk, ex-schoonfamilie en alle Nederlanders – inclusief Henk en Ingrid – om mij aan te geven bij het meldpunt van PVV.

Om dit voor jullie extra makkelijk te maken heb ik alvast voorbereiden werk gedaan. Hier volgt een aantal redenen op een rij om mij aan te geven. Er zitten goede, bruikbare tips bij!

Ik heb 7 jaar (ja, zeven!) gewerkt in het Centrum Beeldende Kunst Dordrecht: vies woord, linkse hobby en allemaal betaald van jullie belastingcentjes. Ik ben zelfs naar zo’n protestactie tegen bezuinigingen in cultuur geweest en een icoontje op mijn Facebook geplaatst. Regelmatig maak ik me schuldig aan drankgebruik, met name rode wijn en in de zomer rosé. Mijn vriend kan getuigen, maar daar heb je weinig aan want het is een Spanjaard, dus buitenlander een onbetrouwbare fiëstaganger. Ik rij wel eens te hard, vooral op de brug naar Papendrecht. Mijn auto functioneert niet goed en dat levert een gevaar op de Nederlandse snelwegen: de ruitensproeier vóór is al maanden stuk! Ik heb (bah) een dubbele nationaliteit, Pools en Nederlands. Verder ben ik wel eens sacherijnig en ik lust geen friet en stamppot. Ik schaats niet (en dat kan ik wel).
Goed, doe alsjeblieft je plicht en stuur een bericht naar het meldpunt. Als je bovengenoemde redenen niet goed genoeg vindt, verzin dan wat anders. Let op: je moet me niet beschuldigen dat ik een uitkering krijg of van de bijstandt trek, en ik drink geen vodka. Verder vind ik alles best!

Meneers Wilders, komt u mij straffen. Cadeaufles palinka voor Mevrouw staat al klaar in de koeling.

Katarina Sledz, Dordrecht
(Woont en werkt met plezier sinds 2000 in NL)
Ook gepubliceerd in De Volkskrant 16.02.2012

Opublikowane w portalu Polonia.NL 16.02.2012
– Wydawca portalu: STEP – Stowarzyszenie Ekspertów Polskich w Holandii. Czytaj o nas

Odwiedź nas w sieci:

Facebookbądź na bieżąco, komentuj nasze wpisy
Twitterśledź nas na Twitterze
Lubisz nas? Kliknij ikonę Facebook w prawym górnym rogu strony