sitestat
Dutch Tv-porgramma Poles are angry with Dutch anti-Pole website – 15.02.2012

'De tulp is nep!’ Met deze slogan wordt hét symbool van Nederland in Polen geboycot. De Polen zijn boos over het meldpunt voor overlast van Midden- en Oost-Europeanen.
De Poolse media berichten over het meldpunt, maar wat denkt de Pool van de straat? En wat gaan de negatieve reacties in Polen betekenen voor ons? Correspondent Ekke Overbeek spreekt hierover.

sitestat

Ook in de uitzending Malgorzata Bos-Karczewska, een journaliste die in 1980 Polen voor Nederland verruilde. Volgens haar legt het initiatief van Wilders het probleem van discriminatie van Polen goed bloot.

sitestat

Ze krijgt hartverwarmende steun uit onverwachte hoek.

Meeste mensen tegen meldpunt
Uit onderzoek onder circa 17.000 leden uit het EenVandaag Opiniepanel blijkt dat de meeste mensen (60%) het meldpunt een slecht initiatief vinden. Een op de drie (32%) staan er wel positief tegenover; dit zijn vooral PVV- en VVD-stemmers.

Premier Rutte is herhaaldelijk opgeroepen om afstand doen van het PVV-initiatief, maar is dit niet van plan. De grootste groep deelnemers (48%) vindt dat de premier zich wel zou moeten distantiëren.
Opvallend is dat Rutte wél kan rekenen op grote steun onder zijn eigen VVD-achterban. Zeven op de tien (72%) VVD-stemmers steunen Rutte in zijn standpunt om geen afstand te nemen. De meeste VVD-stemmers staan dan ook achter het PVV-initiatief: 50 procent. 38 Procent vindt het geen goed plan.
Lees de complete uitslag hier.

bron: EenVandaag

Gepubliceerd op Polonia.NL 15.02.2012
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebook

    blijft op de hoogte en laat je commentaar achter

Twitter

    volgt ons op Twitter

Leuk?

    Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website