Binnengekomen reacties op Editor-in-chief of Polonia.nl asks in open letter to Dutch citizens 'Is that the society we want to live?’ and asks PM Rutte to take action, published by Dutch daily ‘De Volkskrant’

Prachtig stuk, prachtig.
Het legt precies bloot waar het probleem schuilt en heeft het verder met geen woord over het meldpunt, hoewel elke lezer zelf kan invullen dat dit meldpunt de vervreemding in onze samenleving alleen maar vergroot! Mijn opiniestuk verschijnt morgen of overmorgen in Trouw.
Sjoerd (20 jaar)

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard
Bedankt voor alle steun, laten we ons niet door de emoties leiden en zwart-wit kijken. Problemen moeten zeker opgepakt worden, we kunnen beter de energie daarin steken in plaats van aandacht te genereren voor PVV…te triest voor woorden maar iedereen blijft hiermee bezig. Malgorzata, ik hoop dat je oproep aan premier Rutte gehoor krijgt. De laffe 'geen mening’ houding schaadt Nederland en Nederlanders op internationaal niveau. Ik zou me niet verbazen als Nederlanders straks in diverse vakantiebestemmingen opeens anders bekeken worden – in hun land werd tenslotte opgeroepen om mensen te discrimineren via een openbare website…deze actie maakt veel stuk, voor iedereen. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard…  Jammer voor de Polen, jammer voor de Nederlanders, dit was allemaal niet nodig geweest!
Katarina Sledz

Terecht appel
Prikkelende brief met een terecht appel aan Nederland en zijn MP!
Jolanda

Dit kan niet!
Ik woon in Nederland 28 jaar, maar heb slechte ervaring met democratie op zijn Nederlands.
Dat is een voorbeeld van.
Vroeger spoten zij met de paus. Absoluut niet toelatbaar.
Dat is geen democratie!!!
Multikulturele samenleving bestaat en Nederlanders kunnen niks aan veranderen.
Op het moment dat andere volken zijn aan het woord wordt Nederlanders te veel en worden zij beledigend.
J.K. Mikolajczyk

Prima deze site!
Ik hoop dat er veel tegenstemmen binnenkomen.
Een mens moet beoordeelt worden als individu en niet als groep!
Succes, Gineke van Polvliet

Beste redactie van de website,
Bij deze wil ik jullie een warme hart onder de riem steken, i.v.m. het PVV-initiatief om Polen in het kwade daglicht te plaatsen.
Met vriendelijke groeten, Ronald de Goede

Groeten uit Zeeland
Ik vind dat wanneer mensen hun moedertaal menen te moeten verbergen, het voor mij tijd is om mijn Hollandse/Zeeuwse mond open te doen. En hoewel niet iedereen zich even openlijk zal uiten als ik zijn er velen die er net zo over denken. Lees mijn column in PZC
Met vriendelijke groet, Marleen Blommaert

Good article in de Volkskrant!
Not all dutch people are racists and fascists like Geert Wilders. I don’t want to live in a society he stands for and I am very disappointed in the (non)reaction of our prime-minister Mark Rutte.
Jos Sluijsmans

Artikel 1 in onze Grondwet
De nieuwe nationaal-socialistische beweging PVV misbruikt de vrijheid van meningsuiting met hun “meldpunt”.
Wettelijk staan ze wellicht in hun recht, moreel is dit initiatief absoluut verwerpelijk; de geest van artikel 1 in onze grondwet is er een van tolerantie en respect voor elkaar.
Door verreweg de meeste Nederlanders worden Poolse mensen gelukkig zeer gewaardeerd om hun werklust en inzet, laat dat duidelijk zijn !
En natuurlijk is er wel eens overlast door stevig drinkende en luidruchtige jonge mannen. Maar wat dat betreft is er geen enkel verschil met Nederlanders.
Aaike Jordans

Polen – fijne koempels
In de vijftiger jaren werkten wij Limburgers zij aan zij met veel Polen ondergronds in de mijnen om kolen te delven. Door hun harde en noeste arbeid konden veel ouders van de huidige PVV ers, waaronder waarschijnlijk ook de ouders van Geert Wilders, hun billen warmen aan de kolen die door de Polen waren gedolven.
Het waren fijne koempels niet alleen ondergronds maar ook bovengronds.
Met vriendelijke groet, Joop

Strijd tegen de ongelijkheid
Goed, Polen drinken teveel op overbevolkte bungalowparken en campings. Maar hoe komen zij daar? Waarom wonen zij daar? Waarom wordt daar niets aan gedaan. Waarom worden de huisjesmelkers niet aangepakt?
Moet ik, als Nederlander, ook bang zijn voor negatieve reacties wanneer ik samen met een Pool(se) op straat loop en wij Pools spreken.
Kan een kind van 8 jaar reeds een eigen mening vormen over zo’n onderwerp. Of is het hem door zijn ouders bijgebracht. Stel, dat deze moeder in Polen woont en met haar zoontje daar Nederlands spreekt. Wat is dan de reactie van de Polen. Zou zij verheugd zijn wanneer zij een soortgelijke reactie van een Pools jongetje van 8 jaar oud te horen krijgt. Moest zij maar Pools met haar zoontje spreken.
Kortom, ik blijf de Poolse medeburgers van Nederland steunen in hun strijd tegen deze ongelijkheid.
Met vriendelijke groet, E. van den Belt

Gepubliceerd op Polonia.NL 14.02.2012
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebook

    • blijft op de hoogte en laat je commentaar achter

Twitter

    • volgt ons op Twitter

Leuk?

    Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website