Spits’ schrijft over de reacties van Polen naar aanleiding van de actie van de PVV met de site waar men overlast van Midden- en Oost-Europeanen kan melden. De krant bednadrukt dat de Polen het niet meer pikken: ze klagen terug. „Dit is gewoon discriminatie.”

In Polen was het nieuws tegen het middaguur overal te lezen en te horen. Het grootste radiostation van Polen, RMF FM, deed gisteren een oproep aan haar luisteraars: terugklagen. Op de site van het radiostation staat het mailadres van Geert Wilders en een standaardtekst die boze Polen kunnen sturen.

“Wilders zet mensen tegen elkaar op. Het is heel slecht voor Nederland, dit land is echt de kluts kwijt. In Polen denken ze steeds slechter over Nederland ” – zegt Malgorzata Bos-Karczewska, hoofdredacteur van Polonia.nl, de belangrijkste site van de Poolse gemeenschap in Nederland.

Bos-Karczewska benadrukte blij te zijn dat er Nederlanders zijn die Wilders niet zien zitten. „Ik zie op Twitter reacties als: ‘straks komt er een tweede Poolster in plaats van een Davidster’. Dat zijn mensen die nadenken, ook al is die vergelijking hard.”

Bos-Karczewska vertelt in het artikel over een mail binnegenkomen bij Polonia.nl. Het ging over een Poolse vrouw die naar de speeltuin in Amsterdam met haar zoontje ging, ze spraken Pools met elkaar. De Poolse werd zelf door een klein kind uitgescholden. ‘You shit’, riep die. In het Engels sprak ze de moeder van het jongetje aan. Die zei dat het haar eigen schuld was, moest ze maar Nederlands praten.

  • Lees het hele verhaal in Spits

Reactie Stichting Plon op Wilders-site

Op 8 februari heeft Stichting Plon een brief aan Geert Wilders de leider van de PVV gestuurd. Daarin keurt de organisatie het initiatief af. Deze organisatie behartigd de belangen van de Poolse arbeidsmigranten  – Lees de brief

Gepubliceerd op Polonia.NL 09.02.2012, update 10.02.2012
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebook

    • blijft op de hoogte en laat je commentaar achter

Twitter

    • volgt ons op Twitter

Leuk?

    Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website