Paleis voor Schone Kunsten BOZAR, Brussel
24/06/11 – 18/09/11

The Power of Fantasy is de een van de grootste tentoonstellingen van hedendaagse Poolse kunst die in de laatste 20 jaar buiten Polen werden georganiseerd. Deze sleuteltentoonstellling verenigt de meest emblematische werken van een generatie die pas naam begon te maken na 1989 en de val van het communisme. Werken van o.a. Monika Sosnowska, Wilhelm Sasnal, Paweł Althamer en Robert Kuśmirowski staan zij aan zij met klassiekers van Magdalena Abakanowicz, Tadeusz Kantor, Bruno Schulz en Stanisław Ignacy Witkiewicz.

Deze expo richt de aandacht op het fantastische en het absurde, op magie en waanzin: leidmotieven van de hedendaagse Poolse kunst. Via een reeks werken die deze facetten van de verbeelding belichamen, toont de expo een cultuur die bolstaat van intense visioenen en bizarre dromen. In totaal telt The Power of Fantasy meer dan 100 werken, waarvan sommige speciaal voor deze gelegenheid zijn gemaakt!

Meer info HIER

Gepubliceerd op Polonia.NL op 03.08.2011
Uitgever: STEP- Stichting van Poolse Experts in Nederland, lees over ons