De tweewekelijkse gratis krant 'PoPolsku’ en de uitgever ervan PL Mediagroep uit Breda, zijn failliet verklaard. Dat heeft de rechtbank in Breda op 19 juli jl. bekend gemaakt.

Het is nog onduidelijk wat het faillissement betekent voor de werknemers bij 'PoPolsku’. Of een doorstart mogelijk is, wordt nog onderzocht.

'PoPolsku’ werd in februari 2008 gelanceerd als een Poolstalige weekblad en website gericht op Poolse arbeidsmigranten in Nederland. Het ging het eerste jaar van een leien dakje, o.a. dankzij ruime aandacht van de Nederlandse media. In 2009 wisselde de krant van eigenaar.

'PoPolsku’ was de grootste Poolstalige krant in Nederland met een oplage van 40 duizend stuks. De economische crisis speelt de Hollandse uitgever blijkbaar parten. Een gratis krant moet het van advertentie-inkomsten hebben. Het faillissement is pijnlijk, temeer daar de uitzendsector floreert en de vraag naar Polen hoog blijft.

 

Gepubliceerd op Polonia.NL op 22.07.2011
Uitgever: STEP- Stichting van Poolse Experts in Nederland, lees over ons