De Tijdelijke commissie 'Lessen uit recente arbeidsmigratie’ van de Tweede Kamer houdt op 15 tot en met 17 juni hoorzittingen over de recente arbeidsmigratie.

De commissie werd in april ingesteld en heeft tot heden door middel van literatuurstudies, analyse van onderzoek, bijeenkomsten met experts en een werkbezoek inzicht proberen te krijgen in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en leefbaarheid als gevolg van de komst van arbeidsmigranten uit Midden-en Oost Europa. Dit mede tegen de achtergrond van de komende besluitvorming over de mogelijk vrije toetreding tot de arbeidsmarkt van Roemeense en Bulgaarse werknemers.

  • Onderzoeksvoorstel van tijdelijke commissie ‘Lessen uit recente arbeidsmigratie’  TCLURA

NL: Specjalna komisja parlamentarna ma zbadać napływ imigrantów z Polski – czytaj

Gepubliceerd op Polonia.NL op 15.06.2011
Uitgever: STEP- Stichting van Poolse Experts in Nederland, lees over ons