OSStoja, de Poolse vereniging van Cultuur en Onderwijs uit Oss, opent zondag as. officieel haar deuren.

De organisatie hoopt het beeld over Poolse mensen in de regio te veranderen.

In september begon OSStoja al met de Poolse School en Peuterspeelgroep in Oss. „Dat is een succes”, stelt bestuurslid Gosia Kwiatkowska. „Op twee zaterdagen per maand is er een bijeenkomst voor tweetalige kinderen. Doel is het bijbrengen van de Poolse taal, cultuur en geschiedenis. Osstoja wil ook de verhouding tussen Nederlanders en Polen verbeteren.

lees meer

De start van OSStoja is zondag 12 december as. aan de Oude Litherweg 18 in Oss. Burgemeester Herman Klitsie of wethouder Chris Ermers verricht om 13.00 uur in het bijzijn van genodigden de officiële opening van OSStoja.

Alle geïnteresseerde Nederlanders zijn tussen 15.00 en 18.00 uur welkom.
Meer informatie: www.osstoja.nl.

LINK

ZAPROSZENIE: Uroczysta inauguracja Stowarzyszenia Kulturalno-Oświatowego ”OSStoja” w Oss – 12.12.2010

Gepubliceerd op Polonia.NL op 09.12.2010
Uitgever: STEP- Stichting van Poolse Experts in Nederland, lees over ons