Prins van Oranje en minister-president Balkenende wonen begrafenis president Kaczyński van Polen en diens echtgenote bij

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en minister-president Balkenende wonen zondag 18 april de begrafenis van president Kaczyński van Polen en diens echtgenote bij. President Kaczyński en zijn echtgenote kwamen jongstleden zaterdag met 94 anderen om bij een vliegtuigongeval in het Russische Smolensk.

De staatsbegrafenis vindt plaats in Krakau. Een groot aantal staatshoofden, regeringsleiders en hoogwaardigheidsbekleders zal aanwezig zijn bij de plechtigheid.

Vrijdagavond 16 april vindt in de Kerk van de H. Jacobus de Meerdere in Den Haag een herdenkingsdienst plaats ter nagedachtenis aan het echtpaar Kaczyński en de overige slachtoffers van de vliegramp. Minister-president Balkenende zal namens de Nederlandse regering een van de sprekers zijn tijdens deze dienst.

RVD, 15.04.2010, 10.34 uur

Gepubliceerd op Polonia.NL 15.04.2010
Uitgever: STEP- Stichting van Poolse Experts in Nederland, lees over ons