chopin-300-small.gif

zo 14 maart, Amsterdam – Concertgebouw, Grote Zaal, 20:15 uur

Riaskoff Concert Management presenteert:
Chopin 200th Anniversary Recital II
serie Meesterpianisten

Krystian Zimerman, piano
• Chopin – Sonate in bes, op. 35 'Treurmars’
• Chopin – Sonate in b, op. 58

sponsor: Fortis Bank Nederland

bestel: online

Krystian Zimerman, piano
De Poolse pianist Krystian Zimerman behoort al vele jaren tot de absolute wereldtop. In 1975 won hij als jongste van 118 deelnemers het Negende Chopin Concours te Warschau en naast de eerste prijs ontving hij alle speciale onderscheidingen. Daarna nam hij in eerste instantie slechts enkele van de vele uitnodigingen aan om concerten te geven, zodat hij zijn repertoire kon uitbreiden. In 1976 trad hij onder andere op in Nederland, België, Italië en Tsjechoslowakije en maakte hij zijn debuut in Duitsland met concerten in Berlijn, München en Stuttgart. Tevens trad hij dat jaar op tijdens het openingsconcert van de Bartók-Liszt competitie in Boedapest.

Sinds oktober 1996 is Krystian Zimerman als docent verbonden aan de Muziekacademie in Basel. Hij woont met zijn vrouw en kinderen in Zwitserland.

Gepubliceerd op Polonia.NL 05.02.2010, update 03.10.2010

Uitgever: STEP- Stichting van Poolse Experts in Nederland, lees over ons