„Polen in Nederland zijn de stigmatiserende berichtgeving meer dan zat” – schrijft Trouw.

Openbare dronkenschap, overlast en verstoring van de openbare orde, verkeersongelukken, noem maar op. De Nederlandse media berichten vaak in deze termen over de Poolse arbeiders. Dat menen Polen die in Nederland wonen. „Trouw” ging op zoek naar hun mening.

Een van hen is Malgorzata Bos-Karczewska. Ze woont al 27 jaar in Nederland en is voorzitter is van de Stichting van Poolse Experts in Nederland (STEP). ,,Alsof Polen alleen maar problemen met zich meebrengen. Niemand heeft het over de enorme bijdrage die ze aan de Nederlandse economie en welvaart leveren. Waarom is daar geen waardering voor?’’ – zegt ze in Trouw.

Lees meer in: Trouw 20.02.2008

gepubliceerd op Polonia.NL 21.02.2008, update 02.10.2010