„opSTAP Pools” is de eerste leergang Pools voor Nederlanders.
Het boek bevat een aantrekkelijke en praktisch ingerichte cursus voor wie op een ongecompliceerde manier kennis wil maken met de Poolse taal.

Het boek is compleet en bevat naast  tien lessen met
oefeningen, tevens een beknopte basisgrammatica, een woordenlijst Pools-Nederlands en ook de antwoorden op de oefeningen. Daarnaast wordt in elke les korte informatie gegeven over het land en de cultuur, bijvoorbeeld over begroeten, over de Poolse keuken en over het openbaar vervoer. Door de beknopte, systematische aanpak van de grammatica, biedt deze leergang snel inzicht in de structuur van de Poolse taal, zodat u al gauw zelf eenvoudige zinnen kunt formuleren. Op de bijgevoegde audio-CD staan dialogen uit het boek, waardoor opSTAP niet alleen geschikt is voor gebruik in de klas maar ook voor zelfstudie.

Wie met dit cursusboek en de audio-CD op STAP gaat naar Polen, zal zich goed kunnen redden in contacten met de Polen in alledaagse situaties. De methode is ook  de eerste opSTAP voor diegenen die de uitdaging aangaan om Pools te leren.

opSTAP Pools
door Hanna ’t Hart-Waslicka
Uitgeverij Coutinho
128pp. met audio-CD  € 24.50
isbn 978 90 469 0028 4

In deze serie verschenen ook opSTAP – Minicursus Frans, opSTAP -Minicursus Afrikaans, opSTAP –  Minicursus Portugees, opSTAP – Minicursus Italiaans en opSTAP – Minicursus Spaans.

Het boek is verkrijgbaar via iedere boekhandel in Nederland en België. Het is ook rechtstreeks verkrijgbaar bij Uitgeverij Coutinho te Bussum

gegpubliceerd op Polonia.NL op 24.06.2007