klasa_SPK Den Haag 1-13-09-2014-4-klein

 

Poolse leerlingen, ouders en leerkrachten: hoe doen we het samen?
 
 
 
 
 
tweetaligheid logo

 

De ambassade van Polen, stichting Kreda en de Poolse school SPK organiseren op woensdag 25 november voor het tweede jaar op rij een conferentie speciaal voor docenten en pedagogen die in contact staan met recent aangekomen Poolse leerlingen.

Kinderen van Poolse migranten zetten hun schoolcarrière in Nederland voort. Hoe geef je het onderwijs een aansprekende start voor kinderen die net in ons land zijn?

Deze vraag is het uitgangspunt voor de conferentie op 25 november. Ook de verschillen tussen het Poolse en Nederlandse onderwijs en de mate van ouderbetrokkenheid komen aan bod. De gedacht is dat een basiskennis van beide systemen kan bijdragen aan het vergroten van wederzijds begrip en realistische verwachtingen tussen ouders en leerkrachten.

Workshops

Deelnemers kunnen twee workshops volgen: ‘Met spelletjes de taal geleerd’ en ‘De culturele barrière doorbroken’. Tijdens deze workshops wordt met collega professionals ervaringen uitgewisseld en inspiratie opgedaan voor de dagelijkse schoolpraktijk met recent aangekomen leerlingen uit Polen.

Aanmelding

De conferentie vindt plaats op woensdag 25 november van 15:00 tot 19:00 in het Hofstad Lyceum, Colijnplein 9 in Den Haag.
U kunt zich aanmelden bij Stichting Kreda, E: info@kreda.nl

Programma en sprekers
tweetaligheidkonferencja-Tweetaligheid 2
 
 

Gepubliceerd op Polonia.NL 06.11.2015 © Polonia.nl
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter