eu flagagodlo2

 

Het Ridderkruis in de Orde van Verdiensten van de Republiek van Polen is toegekend aan beiden Nederlanders door president Bronislaw Komorowski

 

 

Op 18 juni heeft de Poolse ambassadeur, de heer Jan Borkowski, het Ridderkruis in de Orde van Verdiensten van de Republiek van Polen uitgereikt aan Tom de Bruijn en Marko Bos voor hun inzet bij het toetredingsproces van Polen tot de Europese Unie.

Krzyz Kawalerski Orderu Zaslugi     Tom-de-Bruin-en Marko Bos_ Pools Ridderkruis onderscheiding 18-6-2014 fot. Polonia.nl

Aankomend D66-wethouder Financiën in Den Haag Tom de Bruijn werd gelauwerd voor zijn werk als Directeur-Generaal Europese Samenwerking en als Permanent Vertegenwoordiger van Nederland in de Europese Unie in Brussel.

Directeur Economische Zaken van de SER Marko Bos kreeg deze onderscheiding voor zijn bijdragen aan het publieke debat in Nederland over de uitbreiding van de Europese Unie met Polen en andere Midden-Europese landen. Die bijdragen sloten nauw aan bij diverse adviesprojecten van de SER over Europese integratie in de periode 1990-2004.

Tom de Bruin en Marko Bos ontvingen Pools Ridderkruis op 18-6-2014 fot. Polonia.nl

Eerder hebben twee andere Nederlanders deze onderscheiding ontvangen: prof. Frans Alting van Geusau en de voormalige D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan.

Gepubliceerd op Polonia.NL 19.06.2014 © Polonia.nl
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website