SONY DSC

 

 

 

„Voor Jos is Polen geen land, maar een werkwoord!”

 

 

Al ruim een kwart eeuw zet Jos Collard, de grondlegger van de Stichting Kienkeurig, zich in voor de ondersteuning en zorg voor personen met een beperking, chronisch zieken en senioren in de Poolse stad Chojnice.

Als blijk van waardering voor zijn inzet en toewijding en het versterken van banden tussen burgers van Polen en Nederland ontving Jos Collard een hoge Poolse onderscheiding, toegekend door de President van de Republiek Polen Bronislaw Komorowski.

Het Ridderkruis van de Orde van Verdienste van de Republiek Polen is door chargé d’affaires Piotr Perczynski uitgereikt tijdens een plechtigheid in het gemeentehuis van Waalwijk eind mei jl.

SONY DSC

Het devies van Jos Collard is: ‘Je bent niet op de wereld geschopt, om alleen voor jezelf te zorgen’.

“Hij is een doorzetter en een filantroop in woord en daad als het gaat om oplossen van menselijke misstanden. Voor Jos is Polen geen land, maar een werkwoord!”, zegt Albert Menheere, voorzitter van Kienkeurig.

Jos Collard heeft zich een groot deel van zijn leven met hart en ziel ingezet voor de kwetsbaren in en om Chojnice. In 2002 is hij tot ereburger van Chojnice benoemd. Nog steeds is hij één van de steunpilaren van de Stichting Kienkeurig.

“Mede dankzij zijn tomeloze inzet konden wij veel betekenen voor veel patiënten in het ziekenhuis van Chojnice, voor de personen die palliatieve zorg ontvangen, voor zieke kinderen en voor mensen met een achterstandspositie”, aldus Menheere.

De Stichting Kienkeurig realiseert projecten voor personen met een beperking, chronisch zieken en senioren in en om de Poolse stad Chojnice. De hulp komt terecht bij plaatselijke scholen, kindertehuizen, verzorgingstehuizen, een voedselbank en een hospice voor terminale patiënten. Om de projecten uit te voeren, worden acties georganiseerd om geld en goederen in te zamelen.
 

 
Gepubliceerd op Polonia.NL 14.06.2013
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website