Persbericht van de Ambassade van Polen in Den Haag
19-09-2012

Malgorzata Bos-Karczewska, hoofdredacteur van Polonia.nl, heeft de Poolse persprijs toegekend gekregen.


(foto: J. Futiakiewicz/ Polonia.nl)

De prijs in de categorie buitenlandse journalist ontvangt ze voor het opiniestuk ‘Werken of wegwezen’ gepubliceerd in NRC Handelsblad op 15 april 2011. Daarin becommentarieerde Malgorzata Bos-Karczewska de plannen van Nederlandse regering om Polen zonder werk uit Nederland weg te sturen. Hiermee heeft ze de discussie over de behandeling van Poolse migranten in Nederlandse en internationale media aangezwengeld.

Dat heeft de jury van de eerste editie van het pers concours vandaag in Warschau bekend gemaakt.

De prijs is vernoemd naar de voormalige voorzitter van de Poolse Sejm Maciej Plazynski, die in april 2010 is omgekomen bij de vliegtuigramp bij Smolensk. Als parlementsvoorzitter zette Plazynski zich in voor Polonia, de Poolse emigranten wereldwijd (ca. 20 miljoen Polen). Hij vond emigrantenmedia belangrijk om de banden van Poolse emigranten met het moederland in stand te houden en om hen te helpen integreren.

De prijsuitreiking vindt plaats op 20 oktober as. in Gdynia.

Deze persprijs is het initiatief van de familie Plazynski, de Poolse Press Club, de burgemeesters van Gdansk, Gdynia en Sopot en wordt gesteund door de voorzitter van het Poolse Senaat Bogdan Borusewicz en de minister van Buitenlandse Zaken Radoslaw Sikorski.

Lees persbericht van de Poolse Ambassade

Links

In de media”:

< Gepubliceerd op Polonia.NL 19.09.2012
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website