Wat betekent dit evenement voor beide landen?

Om 18 uur klinkt het fluitsignaal in het Nationaal Stadion van Warschau en begint het EK voetbal. Een en al feest natuurlijk, maar wat betekent dit evenement voor beide landen?

Radio 1 praat erover met Malgorzata Bos-Karczewska, hoofdredacteur van Polonia.nl, belangrijkste site voor Polen in Nederland. Ook aan het woord: Jacques Monasch, nu PvdA Tweede Kamerlid, maar woonde en werkte jarenlang in Oekraïne.

Malgorzata Bos-Karczewska:
‘Het EK 2012 is het grootste voetbalfeest in de historie van Polen. Daarom ga ik over een week naar Polen voor het EK om de sfeer te proeven. Het land wordt in Nederland en andere landen van West Europa nog steeds als een triest, grijs Oostblokland gezien. Dit is de kans om te laten zien dat dat beeld niet klopt. Polen is een modern land, de economie is booming, het land heeft veel positieve energie. 1 miljoen toeristen die straks Polen bezoeken kunnen dat zelf zien en ervaren’.

Luister naar Radio 1, 08.06.2012

Gepubliceerd op Polonia.NL 08.06.2012
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website