Mevrouw Anna Komorowska, First Lady van Polen, opent woensdagmiddag 21 maart de Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse.
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is bij de opening aanwezig.

Polen, Hart van Europa is het thema van Keukenhof 2012. In dat kader zal Frans Timmermans, voormalig staatssecretaris Buitenlandse Zaken, een toespraak houden over de verhouding Polen-Nederland. Het entertainment deze middag wordt verzorgd door de MozART Group uit Polen, die speciaal voor de officiële opening van Keukenhof hun Europatournee onderbreken.

Op kleurrijke wijze besteedt Keukenhof aandacht aan Polen, belangrijk voor zowel de exportmarkt voor bloembollen als voor een groeiend aantal toeristen. In 2011 passeerden ongeveer 9.000 Polen de poort van Keukenhof.

Chopin komt op Keukenhof tot bloei Publiektrekker Nummer Eén zal ongetwijfeld het bloembollenmozaïek van Chopin worden. Daarvoor heeft Zijne Excellentie dr. Janusz Stanczyk, ambassadeur van Polen, in oktober de laatste bollen geplant. Het mozaïek heeft een formaat van 12 bij 20 meter en is geplant met 50.000 bloembollen.

Tussen de beide ingangen loopt een themaroute “Heart of Europa”. Een verwijzing naar de rol van Polen in Centraal Europa en de verbinding tussen Oost en West. Ook In de tentoonstelling “Verrassend Polen” in het Juliana Paviljoen, tonen we vele aspecten van onbekend Polen. Beeld, licht, geluid en decor geven een bijzondere beleving aan deze tentoonstelling. In het Willem Alexander paviljoen is met verwijzing naar de wetenschap aandacht voor het Inzicht van Copernicus.

Van donderdag 22 maart t/m zondag 20 mei 2012 is het park vervolgens voor het publiek toegankelijk.

www.keukenhof.nl

NEWS: Mrs Anna Komorowska, First Lady of Poland, will open the Keukenhof International Flower Exhibition in Lisse accompanied by Her Royal Highness Princess Margriet of The Netherlands.  Read more

PRASA:

Radio RMF FM: Kontrowersje wokół holenderskiej wizyty Anny Komorowskiej  08.03.2012

Keukenhof: Otwarte ogrody od 22 marca

 

Gepubliceerd op Polonia.NL 17.03.2012, update 21.03.2012
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website