POLONIA.NL – Maandag (13 februari) gaan de ambassadeurs van de tien EU-lidstaten uit Midden- en Oost-Europa een open brief sturen aan de fractievoorzitters van de Tweede Kamer. Op deze wijze willen ze reageren op de lancering van de PVV-website. In de concept versie roept men de fracties op om afstand te nemen van ‘dit betreurenswaardige initiatief’, meldt het Poolse Persagentschap PAP.

Vrijdag kwamen de 10 ambassadeurs bij elkaar op initiatief van de Poolse ambassadeur Janusz Stanczyk. Men was het gauw eens over het opstellen van een open brief, aldus Janusz Wołosz, het woordvoerder van de Poolse Ambassade in Den Haag tegenover PAP.

Poolse premier op de hoogte

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken Radek Sikorski heeft vrijdagavond de premier Donald Tusk op de hoogte gesteld van de commotie rondom de PVV-website in Nederland en de activiteiten van de Poolse ambassade in Den Haag.

Het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken nam ook contact op met de redactie van Polonia.nl om voorafgaand aan het gesprek met premier, de temperatuur in Nederland te peilen.

Eerder op vrijdag beloofde premier Tusk dat de Poolse regering zou zich beraden op een gepaste reactie. Tusk zei dat de mogelijkheden 'een beetje beperkt’ zijn omdat het om een initiatief van een politicus gaat en niet van de Nederlandse regering.

Auteur: M. Bos-Karczewska, hoofdredacteur Polonia.nl

Gepubliceerd op Polonia.NL 12.02.2012
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebook

    • blijft op de hoogte en laat je commentaar achter

Twitter

    • volgt ons op Twitter

Leuk?

    Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website