Deze week lanceerde de PVV een website waarop mensen klachten kunnen melden die veroorzaakt zijn door Midden- en Oost- Europeanen.

Een aantal initiatiefnemers in Nederland heeft de koppen bij elkaar gestoken om een positief tegengeluid te laten horen. In de vorm van een platform lanceren zij vandaag www.ProPolen.nl over mensen uit Midden-en Oost-Europa om een bijdrage te leveren aan een beter begrip over en weer, en aan het vinden van praktische oplossingen voor reëel bestaande problemen.

Nederland is van oudsher een open, internationaal georiënteerde samenleving. Ons land staat open voor internationale investeringen en voor mensen uit andere landen die hier komen studeren of werken. Dat laatste geldt zeker ook voor mede-Europeanen uit de Midden- en Oost-Europese landen. We hebben deze mensen namelijk hard nodig vanwege de tekorten op onze arbeidsmarkt. Door hun werk ontstaan er ook weer arbeidsplaatsen in sectoren als handel en logistiek.

Natuurlijk leveren deze nieuwkomers lokaal wel eens problemen op. Maar laten we de zaak niet overdrijven. Zij vormen geen groot maatschappelijk probleem, verre van dat zelfs. Zij leveren juist een welkome bijdrage aan onze welvaart.

Voor alle duidelijkheid, natuurlijk moet eventuele overlast van de kant van Midden- en Oost-Europeanen worden aangepakt. Net zoals onderbetaling en huisjesmelkerij door Nederlanders.

De intiatiefnemers zijn o.a. Pools-Nederlandse organisaties: Stichting Polonus, Stichting van Poolse Experts in Nederland – STEP (Polonia.nl), VPNO, PNKV.

  • Vanaf vandaag kan iedereen zijn steunbetuiging kwijt over Polen en andere Oost-Europeanen op de website www.propolen.nl – Doe jij mee?

Gepubliceerd op Polonia.NL 11.02.2012
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebook

    • blijft op de hoogte en laat je commentaar achter

Twitter

    • volgt ons op Twitter

Leuk?

    Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website