De website van de PVV waarin mensen hun beklag konden doen over Midden- en Oost-Europeanen druist in tegen alle principes waar Europa voor staat, zo vindt Europees Commissaris Viviane Reding (Justitie en Grondrechten).

„In Europa staan we voor vrijheid. We staan voor een open continent waar burgers kunnen gaan, werken en studeren waar ze willen”, aldus Reding. „We lossen onze problemen alleen maar op door meer solidariteit, niet door medeburgers te verklikken.”

De Europese Commissie roept alle Nederlanders op het meldpunt dat de PVV heeft geopend om klachten over Midden- en Oost-Europeanen te verzamelen, te negeren. De commissie noemt het initiatief een openlijke oproep tot intolerantie.

’Europa kan de pot op’
In een reactie stelde Geert Wilders het volgende: „Brussel kan de pot op. We hebben al meer dan 32.000 meldingen. De website is een schot in de roos. We zoeken feiten over overlast en verdringing door Midden- en Oost-Europeanen. Het verwijt van discriminatie is uit de lucht gegrepen en onzinnig”.

Eigenlijk zou de commissie pas maandag op het meldpunt reageren, maar omdat de reacties op de site zo fel waren, zag de commissie zich genoodzaakt nu al te reageren.

Gepubliceerd op Polonia.NL 10.02.2012
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebook

    • blijft op de hoogte en laat je commentaar achter

Twitter

    • volgt ons op Twitter

Leuk?

    Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website