Dat mensenhandel niet alleen in de prostitutie bestaat mag alom bekend zijn. Dat mensenhandel zoals momenteel binnen de tuinbouwsector gebeurt, op een zo grote schaal plaatsvindt, dient aangepakt te worden, meent Jan Moerdijk in een opiniebijdrage op de website van de AGF-sector.

„Het gaat hierbij (zonder de goede ondernemers en uitzendbureaus en die zijn er gelukkig heel veel aan te spreken) niet meer om de mensen maar puur om het geld. Echte handel in mensen dus”, aldus marktstrateeg Moerdijk.

Volgens de auteur lijkt de huidige tuinbouwsector op „een enorme mammoettanker die om te kunnen keren eerst al op honderden mijlen uit de kust afgeremd moet worden”. Zonder verandering wacht de Nederlandse tuinbouw een daadwerkelijke crash.

lees meer hier

Gepubliceerd op Polonia.NL op 13.05.2011
Uitgever: STEP- Stichting van Poolse Experts in Nederland, lees over ons