Do Polaków w Limburgii:

Msza żałobna po polsku i łacinie w intencji ofiar katastorfy zostanie odprawiona w katedrze św. Krzysztofa w Roermond w poniedziałek 19.04 o godz. 19-tej

  • Speciale herdenkingsmis in Roermond – 19.04.2010

Op maandag 19 april wordt in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond een speciale herdenkingsmis gehouden voor de Poolse slachtoffers van de vliegramp in Rusland.

Grote impact
Bij de ramp van 10 april kwamen 98 mensen om, onder wie de Poolse president en zijn echtgenote. „Vanzelfsprekend heeft deze ramp ook een grote impact op de duizenden Polen die in Limburg wonen of verblijven”, aldus het bisdom Roermond.

Medeleven
„Als blijk van medeleven viert hulpbisschop Everard de Jong in concelebratie met pastoor Malys en kapelaan Mielnik van de Poolse parochie in het bisdom Roermond en samen met de aanwezige Polen de eucharistie.”

Polen in Limburg
Limburg heeft vanwege het mijnbouwverleden een vrij grote Poolse gemeenschap. Recentelijk zijn daar in Noord- en Midden-Limburg de Poolse seizoensarbeiders bijgekomen, die enkele maanden per jaar in Limburg wonen. Met name in deze laatste groep bevinden zich veel kerkbetrokken mensen.

Avondmis
De viering, in het Pools en het Latijn, begint om 19.00 uur. „Iedereen die de Poolse gemeenschap in Limburg een hart onder de riem wil steken is daarbij van harte welkom”, aldus het bisdom Roermond vandaag.

Opublikowane w portalu Polonia.NL 16.04.2010
Wydawca portalu: STEP – Stowarzyszenie Ekspertów Polskich w Holandii. Czytaj o nas