Voor alle Polen die in Rotterdam wonen en/of werken is er op zondag 26 april een Poolse dag in Ahoy.

Tutaj pobierz ulotkę po polsku

Op deze dag krijgt u informatie over werken, wonen en leven in Rotterdam. U vindt in Ahoy stands van werkgevers, de gemeente Rotterdam, en andere organisaties. Daarnaast zijn er ook Poolse ondernemers met hun producten en voor de kinderen is er opvang en zijn er activiteiten georganiseerd.

Informatie over werk en uitkering
Hebt u vragen over werken in Rotterdam? Op de Poolse Dag krijgt u informatie over zaken zoals het minimumloon, werken als zelfstandige, arbeidsomstandigheden en werken voor een uitzendbureau. Deskundigen geven antwoord op al uw vragen. Ook staan er werkgevers die op zoek zijn naar personeel.

Wonen in Rotterdam
Hoe huurt u een woning in Rotterdam? Waar kunt u gaan wonen in Rotterdam? Waar moet u zich inschrijven als u een woning gevonden heeft? Op al deze vragen krijgt u een antwoord op zondag 26 april.

Welke informatie kunt u verder krijgen?
Woont u met kinderen jonger dan 16 jaar in Rotterdam? Op de Poolse Dag krijgt u ook informatie over de onderwijsmogelijkheden voor uw kinderen. Verder vindt u op de Poolse Dag informatie over de mogelijkheden om Nederlands te leren, hoe de Nederlandse gezondheidszorg is georganiseerd en informatie over verzekeringen.

Poolse Dag in Ahoy
Plaats: Ahoyweg 10 in Rotterdam-Zuid, vlakbij station Zuidplein
Datum: Zondag 26 april
Tijdstip: 11.00 tot 16.00 uur

De toegang is gratis!

Vragen bel met de infolinia Polonia 010 – 489 93 00 begin_of_the_skype_highlighting              010 – 489 93 00      end_of_the_skype_highlighting of stuur een mail naar infolinia.rotterdam@gmail.com

De organisatie is in handen van de gemeente Rotterdam in samenwerking met de vakcentrale FNV.

Gepubliceerd op Polonia.NL 31.03.2009