De Roosendaalse advocaat Henk van Asselt baarde deze week opzien door op een rechtszitting te verklaren dat 'Polen harder zuipen dan dat ze werken’- schrijft BN/ De Stem.

Volgens de auteur van dit artikel gaf  advocaat  „zonder het met zoveel woorden te zeggen te kennen dat beschonken Oost-Europeanen die tegen een pak slaag oplopen, dat veelal aan zichzelf te wijten hebben”. Gaat de strafpleiter te ver?

– Hoofdredactrice Malgorzata Bos-Karczewska van de internetsite www.polonia.nl. ,,Ik ben verbijsterd. Deze advocaat zet met zijn uitspraken aan tot geweld tegen Polen. Ik vind dat de Orde der Advocaten deze collega op het matje moet roepen. Dit kan niet door de beugel. In Woerden is een Pool doodgeslagen door een groep Nederlanders. Als u eens wist hoeveel leed dit heeft veroorzaakt. Ik vind het onvoorstelbaar dat een advocaat, die toch beter zou moeten weten, dit soort dingen roept. ”

– Wat is de mening van deken Herman van Mierlo van de Orde der Advocaten in Breda?  „Op het matje roepen of niet? ” –  lees het artikel  BN De Stem, 14.03.2009

lees: Strafpleiter wil begrip voor geweld tegen ‘lallende Polen’ – 13.03.2009

Gepubliceerd op Polonia.NL 16.03.2009