“Ik heb het ontzettend naar mijn zin in Polen” − zei Ewald Raben, CEO van Raben Polska, die sinds enkele jaren permanent in Polen (bij Poznan) woont.

De Poolse vestiging van het familiebedrijf Raben Group ontving de eerste Dutch-Polish Trade Award 2005 op 3 juni 2005 tijdens een bijeenkomst in ING House in Amsterdam. Het bedrijf besteedt het aan de hoofdprijs gebonden bedrag van 5.000 euro aan een project voor gehandicapte kinderen in Polen – zei Ewald Raben in Amsterdam.

Dit Nederlandse familiebedrijf is uitgegroeid tot de grootste wegtransporteur in Polen met 16 vestigingen, 300 werknemers en omzet van 120 mln euro op 180 mln euro van de hele Raben Group uit Winterswijk. De Poolse dochter is inmiddels veel malen groter dan zijn Hollandse moederbedrijf.

Dossier: Raben in Polen
• De Raben Group is in 2004 door het Poolse blad ‘Business Week’ tot één van de sterkst groeiende bedrijven in Polen uitgeroepen.

• Raben in Polen heeft onlangs een onderscheiding ontvangen tijdens de verkiezing van de beste Poolse werkgever (“Lider Pracodawców” ), toegekend in het kader van het Phare 2001- project “Werkgelegenheid en Ontwikkeling van de mens” . Deze prijs is een teken van waardering en erkenning voor de activiteiten van de Raben Group, die al vele jaren werkgelegenheid creëert en starters op de arbeidsmarkt de mogelijkheid biedt om de nodige werkervaring op te doen. De uitreiking van de onderscheiding en het daarbijbehorende diploma vond plaats op 28 oktober 2004.

• De Raben Group is gevestigd in 8 landen: België, Estland, Letland, Litouwen, Nederland, Oekraïne, Rusland en Polen. In deze landen beschikken wij over 175 000 m2 magazijn, 1800 transportmiddelen en hebben wij ca. 2300 medewerkers. In geheel Europa hebben wij een eigen terminal-netwerk.

auteur: M. Bos-Karczewska, hoofdredateur Polonia.nl

zie meer Raben

Gepubliceerd op Polonia.NL 07.06.2005 © Polonia.nl
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer

over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter