Speciaal voor Polen heeft de stichting Nostri Mundi een integratiecentrum voor Polen in Waddinxveen opgericht.

De stichting biedt die hulp al sinds 2013 en volgens de voorzitter Ewa Szalwinska zijn ze een onmisbare schakel bij verschillen in herkomst. Het motto van de stichting is: Integratie, Maatschappij, Cultuur en Educatie.

Otwarcie Nostri Mundi 19-11-2014Burgemeester Waddinxveen op de opening Nostri Mundi 19-11-2014

De officiële opening vond plaats op 19 november jl. in aanwezigheid van de Piotr Perczyński de tweede man op de ambassade van Polen en de burgemeester van Waddinxveen Bert Cremers.

Ewa Szalwinska, de voorzitter van de stichting NostriMundi:

“NostriMundi betekent letterlijk Onze Wereld, maar om deze nieuwe wereld, eigen te maken is vaak hulp bij nodig. Deze hulp proberen we als sinds november 2013 te bieden aan de migranten uit de regio. We helpen ze met het zetten van de eerste stappen in hun nieuwe bestaan in Nederland.”

Om dit te bereiken organiseert NostriMundi diverse activiteiten en evenementen. Hierin staan taal, cultuur en maatschappij van Nederland en die van het land van herkomst centraal. Op de locatie in Waddinxveen worden bijvoorbeeld taalcursussen, voorlichtingsbijeenkomsten en spreekuren georganiseerd om bij te dragen aan integratie.

 

Czytaj: NIETUZINKOWI POLACY: Polka łączy biznes z działalnością na rzecz polskich migrantów w Holandii– 14.11.2014

Gepubliceerd op Polonia.NL 27.11.2013 © Polonia.nl
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter