IDHEM-logo klein
 
3 dagen per week geopend in stadhuis Atrium in Den Haag
Vrijwilligers van IDHEM geven info in Pools, Hongaars, Bulgaars, Roemeens en Engels.
 
 

 

 
 
Het informatiecentrum heeft als doel EU-arbeidsmigranten van Den Haag te vertellen wat de regels zijn en wat ze moeten weten om in Nederland hun weg te vinden.

Het informatiecentrum voor EU-arbeidsmigranten is een initiatief van de Gemeente Den Haag in samenwerking met stichting IDHEM en is onderdeel van het participatieproject. Met dit project wil de gemeente migranten uit de EU tijdig informeren over rechten, plichten, waarden en normen.

Het informatiecentrum wordt bemand door vrijwilligers van Stichting IDHEM die de migranten informatie geven in het Pools, Hongaars, Bulgaars, Roemeens en Engels.

Iedereen die zich aanmeldt bij het loket krijgt een welkomstpakket met informatie over wonen en werken in Den Haag. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van het aanbod in de vorm van taallessen, sollicitatietrainingen en workshops om de Nederlandse kernwaarden en cultuur beter te leren kennen.

Openingstijden informatiecentrum in het stadhuis Atrium, Spui in Den Haag

Het informatiecentrum is drie dagen per week geopend. De openingstijden zijn:

Dinsdag 16:00 – 19:00 uur (loket 22)
Donderdag 08:00 – 11:00 uur (loket 24) en 17:30 – 20:00 uur (loket 25)
Vrijdag 16:00 – 19:00 uur (loket 22)

IDHEM is een stichting in Den Haag voor EU-migranten, maar ook voor Haagse maatschappelijke instellingen die steeds vaker met deze doelgroep in aanraking komen. Dankzij jarenlange ervaring ondersteunt IDHEM de Haagse EU-migranten bij het vergroten van haar zelfredzaamheid en haar integratie in de stad, en heeft zij tevens een adviserende functie in het doorgeven van haar expertise aan gemeentelijke diensten en instellingen.

Gepubliceerd op Polonia.NL 13.03.2014 © Polonia.nl
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website