Polen in Nederland zijn niet rouwig om het verlies van de PVV bij de verkiezingen, meldt het ANP in een bericht naar aanleiding van de verkiezingen in Nederland.

'We zijn blij dat we af zijn van de anti-migrantenretoriek’, zegt hoofdredacteur Malgorzata Bos-Karczewska van Polonia.nl, een website van en voor de Poolse gemeenschap in Nederland tegenover het ANP.

Het klimaat in Nederland is er door het 'Polen-meldpunt’ verslechterd en het beeld versterkt dat Polen een probleem zijn, aldus Bos-Karczewska.  Maar het meldpunt heeft ook postieve zaken teweeggebracht. Irena de Ruig-Zukowska, voorzitter van het Pools Overlegplatform in Nederland stelt dat mensen Polen heel positief en geïnteresseerd zijn gaan benaderen.

’Een nieuwe regering biedt nieuwe kansen’, zegt Bos-Karczewska, hoofdredacteur Polonia.nl

Van nieuwe regering verwacht ze een zakelijke opstelling om de problemen op te lossen.
Belangrijke issues voor Polen zijn volgens haar uitbuiting en misbruik door werkgevers en huisbazen en het bieden van hulp bij integratie’.

 

Reacties gestuurd naar de redactie Stuur ons email: info@polonia.nl of ga naar onze Facebook-pagina
(namen bekend bij de redactie)

A-sociaal gedrag van Polen
Dat u tevreden bent met de verkiezingsuitkomst is begrijpelijk.
Hopelijk realiseert u zich dat e.e.a. niet persé de „Polenhaat” wegneemt. Er zijn nog Polen in Nederland zat die zich misdragen, hetzij door drankmisbruik of a-sociaal gedrag op de Nederlandse wegen.
Al heeft de PVV verloren, wil niet zeggen dat de meningen verandert zijn maar wel het stemgedrag. Er is voor u nog werk aan de winkel.
Met vriendelijke groet, ET

Verkeerd begrepen
Ik ben bang dat u het niet begrijpt! De mensen die niet op Wilders hebben gestemd dit keer, hebben strategisch gestemd. Dan neemt niet weg dat zij het nog steeds eens zijn met zijn anti-migratie beleid.
Het is dan ook voorbarig om te veronderstellen dat NL nu wel gecharmeerd is van dronken Polen in veelal achterstandswijken in grote steden. Succes met uw voorlichting hieromtrent.
Mariska
  Gepubliceerd op Polonia.NL 13.09.2012
– Uitgever: STEP – Stichting van Poolse Experts in Nederland , lees meer over ons

Bezoek ons op social media en geef je mening:

Facebookblijft op de hoogte en laat je commentaar achter
Twittervolgt ons op Twitter
Leuk? Klik op het Facebook-logo in de rechter hoek van de website