Video: Polen door het ongeluk in zijn hart geraakt

Kondolencje od rządu Holandii i haskiego parlamentu
We wtorek 13 kwietnia br. parlament Holandii minutą ciszy uczcił pamięć ofiary sobotniej katastrofy lotniczej.

W imieniu Holandii wyrazy ubolewania dla Polski, narodu polskiego oraz Polaków w Holandii na ręce ambasadora RP Janusza Stańczyka złożyli: wicepremier Holandii Rouvoet i posłowie haskiego parlamentu.

Kamer en kabinet herdenken vliegramp – 13.04.2010
De Tweede Kamer en het kabinet herdachten de slachtoffers van de Poolse vliegtuigramp. Kamervoorzitter Verbeet en vicepremier Rouvoet hielden een toespraak en na afloop werd een minuut stilte in acht genomen.

De Tweede Kamer en het kabinet hebben de slachtoffers van de ramp met het Poolse vliegtuig in Rusland herdacht. Bij de herdenking in de Kamer was ook de Poolse ambassadeur Janusz Stanczyk.

Bij de vliegramp kwamen zaterdag 96 mensen om het leven, onder wie president Lech Kaczynski.

Kamervoorzitter Verbeet en vicepremier Rouvoet noemden het een tragische speling van het lot dat het ongeluk gebeurde toen de Polen op weg waren naar de herdenking van de moord op duizenden landgenoten bij Katyn, in de Tweede Wereldoorlog.
„De Nederlandse regering is ontzet en geschokt”, sprak Rouvoet. Volgens de vicepremier is Polen door het ongeluk in zijn hart geraakt. „Er is een markant staatsman heengegaan”, zei hij.
Bron: NOS

Opublikowane w portalu Polonia.NL 14.04.2010
Wydawca portalu: STEP – Stowarzyszenie Ekspertów Polskich w Holandii. Czytaj o nas
Gepubliceerd op Polonia.NL 14.04.2010
Uitgever: STEP- Stichting van Poolse Experts in Nederland, lees over ons